HTML

londonconfidential

"You had to choose between war and dishonor, you chose dishonor, you will have war" Churchill www.twitter.com/kadarmatyas www.youtube.com/kadarmatyas

Friss topikok

  • Kaland-Játék-Kockázat: Nem olvastad tovább? :) (2010.11.15. 15:48) Indira Myles: A viharfaló titka
  • Juci.86: Szerintem ez nem igaz, hogy nincs az embereknek ideje 250 oldalas könyvnél hosszabb könyvet elolva... (2010.03.11. 11:02) LA
  • Juci.86: Mit akarsz, legalább volt humora a csajnak. :) (2010.03.03. 00:44) I, Butcher
  • Juci.86: Nem csodálom, hogy nem tudod megjegyezni a rendeléseket. Mert az, hogy itt a koliban a büfésnéni i... (2010.02.18. 14:11) Is it perfect, Matyas?
  • Juci.86: Hát örülök, hogy így látod, én még nem foglaltam biztos állást ez ügyben tekintve a tényeket, de r... (2010.02.17. 23:51) Maxima

Linkblog

Indira Myles: A viharfaló titka

2010.02.27. 17:16 Kadar Matyas

Itthon vagyok.

Kávé. Egy jó könyv. Szombat. Csend és nyugalom.

Általában kell pár hét mire visszazökkenek a régi kerékvágásba egy hazai út után. A magyar gondolkodás és miliő szöges ellentétben áll az angoléval, szóval elkel némi idő a váltáshoz. Pár napig voltam csak, de remekül feltöltődtem, és 98%-os sikerességgel találkoztam mindenkivel, akivel akartam.

A londoni házam kitakarítása után (a lakók egyhangúlag megszavazták, hogy a múltheti teljesítményem nem ütötte meg a kellő színvonalat, így ezen a héten is én vagyok a takarításrért felelős személy) bevágtam magamat az ágyba, hogy aludjak egy órát. Ez nem történt meg: helyette ittam két kávét és folytattam Indira Myles A Viharfaló titka című könyvét, amit már elkezdtem Budapesten.

Gyerekként imádtam a Kaland-Játék-Kockázat köteteket, és rengeteg emlék tört a felszínre már abban a pillantaban, hogy dobókockák után kutattam.

Szerintem a "lapozgatós könyv" megérdemelné azt, hogy az Irodalom műfajként tisztelje, hiszen abszolút beleillik a posztmodernista újításokba az, hogy a történetet az Olvasó irányítja. Nem is beszélve az írók képességéről és tehetségéről, akik Magyarországon e témában dolgoznak. Indira Myles többszörös pályázat-győztes írónő, aki gyakorlatilag bármely műfajban alkothat, és művei a nemzetközi palettán is megállnák a helyüket.

A továbbiakban majd folyamatosan beszámolok a fordulatokról és az olvasmányélményeimről.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kadarmatyas.blog.hu/api/trackback/id/tr131795153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása