HTML

londonconfidential

"You had to choose between war and dishonor, you chose dishonor, you will have war" Churchill www.twitter.com/kadarmatyas www.youtube.com/kadarmatyas

Friss topikok

  • Kaland-Játék-Kockázat: Nem olvastad tovább? :) (2010.11.15. 15:48) Indira Myles: A viharfaló titka
  • Juci.86: Szerintem ez nem igaz, hogy nincs az embereknek ideje 250 oldalas könyvnél hosszabb könyvet elolva... (2010.03.11. 11:02) LA
  • Juci.86: Mit akarsz, legalább volt humora a csajnak. :) (2010.03.03. 00:44) I, Butcher
  • Juci.86: Nem csodálom, hogy nem tudod megjegyezni a rendeléseket. Mert az, hogy itt a koliban a büfésnéni i... (2010.02.18. 14:11) Is it perfect, Matyas?
  • Juci.86: Hát örülök, hogy így látod, én még nem foglaltam biztos állást ez ügyben tekintve a tényeket, de r... (2010.02.17. 23:51) Maxima

Linkblog

American Horror Story

2011.10.12. 22:32 Kadar Matyas

American Horror Story tv-sorozat pilotjatol nem vartam semmit, es a vartaknak megfeleloen nem is kaptam semmit. Sot, utaltam minden percet.

Szerintem mindenki, aki rakott bele egy kis kreativitast az egeszbe valahogy ugy volt vele, hogy ennek semmi ertelme, aki fizet erte, mar ugyis eldontotte, hogy mit akar latni, igy az ebedszunetukben gyorsan osszedobtak valamit. A megrendelo ertelemszeruen valami hatasvadasz ostobasagot akart, amit a nezo mar ezerszer latott filmklasszikusokban (pl Ragyogas), es ami olcson legyarthato, plus a vegtelensegig huzhato. Hogyan lehet ezt megoldani? Teljesen egyszeru. Alap a kisertetjarta haz, amiben eroszakos halalt hal valaki a bevezetoben (ne legyen felreertes, hogy mi var a foszereplokre es a nezokre - klise ocean)

A bevezeto egyebkent tetszett a kislany miatt, es a fenykepezes miatt. A kislany a klasszikus Stephen Kinget jutatta eszembe, a haz az Amityville Horror c filmet. Az elozot azert szeretem, mert nagyon nagyon lassu suspense-el eri el a hatasat, mig az utobbit pedig epp ellenkezoleg a hihetetlen gyorsan porgo specko effektek intenzitasa miatt.

De onnantol kezdve az egesz a lejtore kerul. Nem mondom, hogy a szineszek rosszak, de egyszeruen rajuk nezek, es nem erdekel, hogy elnek, vagy halnak-e. Probalom elhesegetni ezt a gondolatot nezes kozben, es koncentralok a horrorok lenyegere: ez barkivel megtortenhet, ez egy teljesen atlagos artatlan csalad.

Eletemben egy epito kritikat hallottam a sajat regenyeimmel kapcsolatban (mar amit felfogtam a kis agyammal), es az az volt, hogy legyenek a karakterek szerethetok. Hogyha legalabb az emberek nem kepesek beleelniuk magukat az adott szemely helyzetebe (pl Dexter), akkor legalabb erdekelje oket, hogy mi fog tortenni legkozelebb.

A foszereplo ferfi egy pszichiater. Ez egyebkent elnyerte a tetszesemet. Jo valasztas egy ilyen kepesitesu karaktert egy szellemtanyara kuldeni. Latjuk, hogy a hazban rendel (a paciens egy szorongo tinedzser, akit egy tehetsegtelen szinesz jatszik, igy a kozos jelenetnek semmi melysege nincs) Majd latjuk, amint felhivja a rendorseget, hogy feljelentse ezt a gyereket. Hatha ez a doktor figura el is nyerte volna egy kis szimpatiamat, hat most az semmive foszlott.

A feleseg, az egyik konyhai jelenetben pedig kiakad, es raformed az egyik autista kislanyra, miutan a (valoszinuleg) negativ karakter kozli vele, hogy ha megegyszer hozaer a kislanyhoz, akkor... Es en teljesen egyetertek, es a negativ karakter oldalan allok.

Muveszetileg a tv-film nem nyujt ujat, es a tradicionalis szellemfilmeket is gyatran koveti (meg a Supernatural is felelmetesebb), de amit eler a nezoben (vagy legalabbis bennem), azt abszolut tonkreteszi a gyors vagas. Ez nem egy regi Steven Seagal akciofilm, hanem egy horror. Talan elfelejtettek kozolni a vagocsapattal.

Es az, hogy a hazban megszamlalhatatlan kisertet van, hat az egyszeruen csodalatos. Legalabb megtudjak tolteni a kovetkezo 600 evadot, amit ugyis el tudnak adni megfelelo mennyisegu szexel es eroszakkal.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kadarmatyas.blog.hu/api/trackback/id/tr583298681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása